38 részeg sofőr – sűrű hete volt a megye rendőreinek

Megosztás

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az elmúlt egy héten 3 eltiltás hatálya alatt álló gépjárművezetőt szűrtek ki a forgalomból. Mindhárom sofőr ellen járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetése miatt indult eljárás.

Engedély nélküli vezetés miatt 6 gépjárművezetőt, és 1, a vezetést engedéllyel nem rendelkező részére átengedésen tetten ért személyt vettek őrizetbe a rendőrök.

A jogsértők ellen szabálysértési eljárás indult.   

A közúti ellenőrzések során 38 személynél állapították meg, hogy alkohol fogyasztását követően járművet vezettek.

A megyei rendőrei a közúton 27 gépi, 11 nem gépi meghajtású jármű vezetőjét szűrték ki. A rendőrök 18 esetben büntetőeljárást rendeltek el, 9 alkalommal közigazgatási bírságot szabtak ki, míg 11 járművezetővel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek. A vezetői engedély bevonására 11 esetben került sor.

Az elmúlt héten a megye közútjain három olyan közlekedési baleset is történt, aminek okozója ittas gépkocsivezető volt, ráadásul ketten közülük még vezetői engedéllyel sem rendelkeztek. A harmadik eset még 2021. október 11-én történt Szolnok belterületén, ahol egy tiszapüspöki lakos ütközött személygépkocsijával egy parkoló autónak. A gépkocsivezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, és a sofőr vezetői engedéllyel sem rendelkezett.  

Kapcsolódó cikkek